[/center]خبز التوست[center]
المقادير
1كيلو دقيق 1م/ص ملح
1م/ص سكر 1م/ك خميرة
1/2 كوب لبن لبن بودرة
1/2 كوب زبدة
1م/ص محسن خبز
ماء مثلج للعجن حوالي 1/2 لتر وعلى حسب الدقيق.
الطريقة
نخلط الدقيق مع المحسن واللبن البودرة والزبدة ثم الخميرة والسكر ثم نعجن بالماء المثلج وتعجن جيدا وف الأخر نضع الملح وبعد ذلك نتركها تريح لمدة 1/2 ساعة ثم نحضر قالب التوست وعلى حسب حجمه نضع العجين يعني لو كبير هياخد المقدار كله ولو القوالب صغيرة نوزع فيها المقدار وتكون مدهونة زبدة ثم نضع العجين ف القالب لمدة ساعة حتي يختمر ويملى القالب وبعد ذلك ندهن الوجه بالبيض ويدخل الفرن لمدة ساعة ونصف حتي يستوي والفرن يكون ساخن قبلها ودرجة مرتفعة وعشان نعرف انه استوى نجيب خلة خشب ونغرزها فيه اذا طلعت مفهاش حاجة يبقى استوى واذالقيتى عجين يبقى لسة وبعد خروجه من الفرن يترك ليبرد ولا يقطع الابعد مايبرد تماما ف الثلاجة.
صحتين
المقادير
1كيلو دقيق 1م/ص ملح
1م/ص سكر 1م/ك خميرة
1/2 كوب لبن لبن بودرة
1/2 كوب زبدة
1م/ص محسن خبز
ماء مثلج للعجن حوالي 1/2 لتر وعلى حسب الدقيق.
الطريقة
نخلط الدقيق مع المحسن واللبن البودرة والزبدة ثم الخميرة والسكر ثم نعجن بالماء المثلج وتعجن جيدا وف الأخر نضع الملح وبعد ذلك نتركها تريح لمدة 1/2 ساعة ثم نحضر قالب التوست وعلى حسب حجمه نضع العجين يعني لو كبير هياخد المقدار كله ولو القوالب صغيرة نوزع فيها المقدار وتكون مدهونة زبدة ثم نضع العجين ف القالب لمدة ساعة حتي يختمر ويملى القالب وبعد ذلك ندهن الوجه بالبيض ويدخل الفرن لمدة ساعة ونصف حتي يستوي والفرن يكون ساخن قبلها ودرجة مرتفعة وعشان نعرف انه استوى نجيب خلة خشب ونغرزها فيه اذا طلعت مفهاش حاجة يبقى استوى واذالقيتى عجين يبقى لسة وبعد خروجه من الفرن يترك ليبرد ولا يقطع الابعد مايبرد تماما ف الثلاجة.
صحتين